Update 5-2019

Beste Mensen,

Een hectische en bewogen 2019 is bijna ten einde. De kweek is wel goed verlopen en kende weinig problemen. Wel moesten alle zeilen worden bijgezet omdat we diverse koppels moesten inpassen. Zo kregen we van de Combinatie K en M Houkes 3 koppels van W. Mulderij uit Vinkenbuurt, i.v.m. stoppen van deze combinatie. De koppels hebben wel de gewenste kweekresultaten opgeleverd. Er zijn super mooie jongen uit gekweekt, die ons zeer bevallen en ook al goed hebben gepresteerd. We hopen dat ze ons een nieuwe boost geven voor de toekomst.

Ook zijn de kwekers van Hielko Postma naar ons kweekhok verhuist. Hielko kon niet goed meer op zijn “beruchte” kweekzolder komen. Zijn benen en heupen, waaraan hij is geopereerd en nogmaals moet worden geopereerd, laten dit niet meer toe. Hij heeft ons gevraagd om een samenwerkingsverband aan te gaan. Hielko kan op deze manier putten uit alle kweekkoppels hier aanwezig. Dit jaar al zijn de eerste jongen verhuist naar Eenrum en deze kweek is goed gelukt, Hielko was erg tevreden over deze jonge duiven. Hij had in jaren niet zo’n mooie toom jonge duiven gehad was zijn commentaar. Nu de prestaties op de vluchten nog. Ook wij zijn uitermate tevreden over de kweek uit deze duiven.

De kwekers zijn in september gekeurd door Nico van Veen op kweekwaarde en bouw. We wilden graag een bevestiging op onze eigen selectie die we samen met Hielko al in het najaar hadden gedaan. Onze eigen bevindingen kwamen voor 90% overeen met die van Nico. Resultaat, 22 koppels om mee te kweken. Na de selectie van de jongen zullen we weten of er toch nog een paar kweekduiven uit gaan. We proberen zo’n 20 koppels over te houden, hopelijk de besten. De kwekers zitten sinds begin september gescheiden en zijn mooi aan het ruien. Ze krijgen een goede ruimengeling in de voersilo, die ik in elke afdeling heb staan. Dat heb ik dit jaar gedaan, omdat we begin dit jaar wegens ziekte en overlijden van mijn schoonmoeder veel van huis zijn geweest. Daarna zijn we vaak in de weekenden op de camping geweest om even tot onszelf te komen. En nu was het ook makkelijk voor mijn vrouw omdat ik net geopereerd ben aan een aneurysma. Daarnaast heb ik een 5 ltr waterbak per afdeling staan, aangevuld met de fles van Jan Smit. December of januari ga ik weer voorkoppelen, omdat er nieuwe koppels moeten worden
gevormd en er een paar nieuwe sterren zijn toegevoegd aan ons kweekhok. Maar hierover later meer.

Vliegseizoen 2019,


Van links naar rechts: 885-16 vloog 2e nic (1e vereniging) 0108 Cahors 1112km, jonge garde 2019 en 327-16 vloog 2e nic (2e vereniging) 0108 St. Vincent 1224km.

Een zwaar seizoen, waarin het lossingsbeleid van NPO, menig duifje de “kop” heeft gekost. Hopelijk gaat ons lossingsbeleid volgend seizoen flink op de schop. Ik was dan ook niet tevreden over de resultaten, op een paar lichtpuntjes na (zie boven). 2019 snel vergeten en op naar een heel mooi duivenjaar 2020. Dit jaar toch nog 1e oa en 1e a meerdaagse fond en 2e duifkamp met de “885-16” in onze vereniging.

Groet’n oet Wagenborgen (kweekcentrum) en Overschild (vlieg).

Johan en Reini.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.