Update 3 en 4 2018

Hallo Sportvrienden,

Hier volgt alsnog de update van het vliegseizoen ofschoon deze al een tijdje achter ons. Een zwaar en zeer warm seizoen. Een vliegseizoen die niet heeft gebracht wat we er van hadden verwacht. De duiven kregen ook nog te maken met ziekte. Daarna kwam de warmte, waardoor we geen jaarlingen hebben gespeeld dit jaar. Mede gelet op de afstanden die onze jaarlingen moeten afleggen. Geen enkele vlucht beneden 1000 km.

“773”

Limoges 8 mee en 1 prijsduif. St. Vincent en Dax niet gespeeld. Perigueux 5 mee en 2 prijzen, waar de 1018773 de 5e van 350 duiven speelt.
Orange helaas geen prijs gespeeld.

“870”

Op Bergerac 3 mee 1 prijs, de 4774870 speelt de 8e van 127 duiven. Vorig jaar nog de 8e sector 4 op Bergerac.

Op Perigueux (was Cahors) ivm warmte korter bij, sluiten we af met 4 mee en 2 prijzen.

 

Misschien ben ik dit jaar wel te zuinig geweest met de jaarlingen, maar wij hebben ze nog en menig liefhebber niet meer. Volgend jaar zien we wel weer.

Ook een update van onze nieuwe kwekers, die zijn verkregen van onze sportvrienden de Combinatie K. en M. Houkes uit Holwierde. Helaas gestopt met de duivensport. Het zijn duiven direct gehaald bij W. Mulderij uit Vinkebuurt. De duiven en stamkaarten vind u onder het kopje duiven / kweekduiven. Ook zijn de kwekers van Hielko Postma uit Eenrum verhuisd naar ons kweekhok. Zijn kwekers verbleven op een zoldertje boven de vliegduiven waar hij niet meer goed bij kon komen. Hierdoor hebben we besloten om aan gezamenlijke kweek te doen. Zo zal er een ronde van al onze kwekers naar Eenrum verhuizen en een ronde naar ons eigen vlieghok. Voordeel, we kunnen de jongen testen op twee verschillende hokken. Deze kweekduiven staan ook vermeld onder kop duiven / kweekduiven.

Wij willen hierbij Klaas en Marlies Houkes bedanken voor de super mooie kwekers. Tevens bedanken we Hielko voor het mede selecteren van onze kwekers en de jonge duiven van 2018. De komende jaren zien we met veel vertrouwen tegemoet. Samen met Hielko gaan we veel plezier beleven aan onze kwekers en de toppers die we er, hopelijk, uit gaan kweken. Wij wensen alle sportvrienden een goede rui toe en veel plezier met alle prijsuitreikingen en tentoonstellingen. Ook veel wijsheid gewenst met de diverse besluiten in de komende vergaderingen.

Vriendelijke sportgroeten,

Reini en Johan.

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.