Update 5-2019

Beste Mensen,

Een hectische en bewogen 2019 is bijna ten einde. De kweek is wel goed verlopen en kende weinig problemen. Wel moesten alle zeilen worden bijgezet omdat we diverse koppels moesten inpassen. Zo kregen we van de Combinatie K en M Houkes 3 koppels van W. Mulderij uit Vinkenbuurt, i.v.m. stoppen van deze combinatie. De koppels hebben wel de gewenste kweekresultaten opgeleverd. Er zijn super mooie jongen uit gekweekt, die ons zeer bevallen en ook al goed hebben gepresteerd. We hopen dat ze ons een nieuwe boost geven voor de toekomst.

Ook zijn de kwekers van Hielko Postma naar ons kweekhok verhuist. Hielko kon niet goed meer op zijn “beruchte” kweekzolder komen. Zijn benen en heupen, waaraan hij is geopereerd en nogmaals moet worden geopereerd, laten dit niet meer toe. Hij heeft ons gevraagd om een samenwerkingsverband aan te gaan. Hielko kan op deze manier putten uit alle kweekkoppels hier aanwezig. Dit jaar al zijn de eerste jongen verhuist naar Eenrum en deze kweek is goed gelukt, Hielko was erg tevreden over deze jonge duiven. Hij had in jaren niet zo’n mooie toom jonge duiven gehad was zijn commentaar. Nu de prestaties op de vluchten nog. Ook wij zijn uitermate tevreden over de kweek uit deze duiven.

De kwekers zijn in september gekeurd door Nico van Veen op kweekwaarde en bouw. We wilden graag een bevestiging op onze eigen selectie die we samen met Hielko al in het najaar hadden gedaan. Onze eigen bevindingen kwamen voor 90% overeen met die van Nico. Resultaat, 22 koppels om mee te kweken. Na de selectie van de jongen zullen we weten of er toch nog een paar kweekduiven uit gaan. We proberen zo’n 20 koppels over te houden, hopelijk de besten. De kwekers zitten sinds begin september gescheiden en zijn mooi aan het ruien. Ze krijgen een goede ruimengeling in de voersilo, die ik in elke afdeling heb staan. Dat heb ik dit jaar gedaan, omdat we begin dit jaar wegens ziekte en overlijden van mijn schoonmoeder veel van huis zijn geweest. Daarna zijn we vaak in de weekenden op de camping geweest om even tot onszelf te komen. En nu was het ook makkelijk voor mijn vrouw omdat ik net geopereerd ben aan een aneurysma. Daarnaast heb ik een 5 ltr waterbak per afdeling staan, aangevuld met de fles van Jan Smit. December of januari ga ik weer voorkoppelen, omdat er nieuwe koppels moeten worden
gevormd en er een paar nieuwe sterren zijn toegevoegd aan ons kweekhok. Maar hierover later meer.

Vliegseizoen 2019,


Van links naar rechts: 885-16 vloog 2e nic (1e vereniging) 0108 Cahors 1112km, jonge garde 2019 en 327-16 vloog 2e nic (2e vereniging) 0108 St. Vincent 1224km.

Een zwaar seizoen, waarin het lossingsbeleid van NPO, menig duifje de “kop” heeft gekost. Hopelijk gaat ons lossingsbeleid volgend seizoen flink op de schop. Ik was dan ook niet tevreden over de resultaten, op een paar lichtpuntjes na (zie boven). 2019 snel vergeten en op naar een heel mooi duivenjaar 2020. Dit jaar toch nog 1e oa en 1e a meerdaagse fond en 2e duifkamp met de “885-16” in onze vereniging.

Groet’n oet Wagenborgen (kweekcentrum) en Overschild (vlieg).

Johan en Reini.

Update 1 Februari 2019

Ten tijde van dit schrijven zitten de kwekers al vanaf 17 Januari gekoppeld en hebben de eersten rond de 28e gelegd. De nieuwe koppelingen iets later omdat die aan hun nieuwe bak moesten wennen. De eerste ronde jongen zullen verhuizen naar Hielko Postma in Eenrum. Daarna kunnen we beginnen aan de 2e ronde voor onszelf. Dat kwam beter uit omdat Reini nog naar Amerika ging om zijn zoon, vrouw en kleinzoon te bezoeken. We hebben dit jaar ook een paar nieuwe koppels samengesteld. Zo hebben we een prachtige doffer van     K. de Vreeze te Bakhuizen uit de ouwe Bollebakker x een N. Wolf duivin verkregen. Verder een Doffer van W. Houwen te Zoutkamp uit een rechtstreekse Brockamp koppel, een zeer mooie zachte doffer. Verder een duivin van K de Vreeze uit een 75% Jellema koppel. De laatste twee, tevens gekoppeld, via verkoop op de NKD gekocht door Johan en Hielko. Ook van onze nieuwe aanwinsten, W. Mulderij via K & M Houkes, hebben we hoge verwachtingen. En natuurlijk de kwekers van Hielko die hier nu verblijven. De stambomen zien er prima uit, de duiven zijn super, maar de jongen moeten het bewijzen, koppie moet ook goed zijn. Maar dat laatste geldt voor alle jongen. De stambomen kun je vinden onder kopje duiven op de website.  Niet alle nieuwe stamkaarten staan er trouwens al op.

Wij wensen iedereen een voorspoedige kweek toe.

Vriendelijke sportgroet,

Johan en Reini

 

 

Update 3 en 4 2018

Hallo Sportvrienden,

Hier volgt alsnog de update van het vliegseizoen ofschoon deze al een tijdje achter ons. Een zwaar en zeer warm seizoen. Een vliegseizoen die niet heeft gebracht wat we er van hadden verwacht. De duiven kregen ook nog te maken met ziekte. Daarna kwam de warmte, waardoor we geen jaarlingen hebben gespeeld dit jaar. Mede gelet op de afstanden die onze jaarlingen moeten afleggen. Geen enkele vlucht beneden 1000 km.

“773”

Limoges 8 mee en 1 prijsduif. St. Vincent en Dax niet gespeeld. Perigueux 5 mee en 2 prijzen, waar de 1018773 de 5e van 350 duiven speelt.
Orange helaas geen prijs gespeeld.

“870”

Op Bergerac 3 mee 1 prijs, de 4774870 speelt de 8e van 127 duiven. Vorig jaar nog de 8e sector 4 op Bergerac.

Op Perigueux (was Cahors) ivm warmte korter bij, sluiten we af met 4 mee en 2 prijzen.

 

Misschien ben ik dit jaar wel te zuinig geweest met de jaarlingen, maar wij hebben ze nog en menig liefhebber niet meer. Volgend jaar zien we wel weer.

Ook een update van onze nieuwe kwekers, die zijn verkregen van onze sportvrienden de Combinatie K. en M. Houkes uit Holwierde. Helaas gestopt met de duivensport. Het zijn duiven direct gehaald bij W. Mulderij uit Vinkebuurt. De duiven en stamkaarten vind u onder het kopje duiven / kweekduiven. Ook zijn de kwekers van Hielko Postma uit Eenrum verhuisd naar ons kweekhok. Zijn kwekers verbleven op een zoldertje boven de vliegduiven waar hij niet meer goed bij kon komen. Hierdoor hebben we besloten om aan gezamenlijke kweek te doen. Zo zal er een ronde van al onze kwekers naar Eenrum verhuizen en een ronde naar ons eigen vlieghok. Voordeel, we kunnen de jongen testen op twee verschillende hokken. Deze kweekduiven staan ook vermeld onder kop duiven / kweekduiven.

Wij willen hierbij Klaas en Marlies Houkes bedanken voor de super mooie kwekers. Tevens bedanken we Hielko voor het mede selecteren van onze kwekers en de jonge duiven van 2018. De komende jaren zien we met veel vertrouwen tegemoet. Samen met Hielko gaan we veel plezier beleven aan onze kwekers en de toppers die we er, hopelijk, uit gaan kweken. Wij wensen alle sportvrienden een goede rui toe en veel plezier met alle prijsuitreikingen en tentoonstellingen. Ook veel wijsheid gewenst met de diverse besluiten in de komende vergaderingen.

Vriendelijke sportgroeten,

Reini en Johan.

Update 2 – 2018

Hier dan zo als afgesproken de 2e update na aandringen van compagnon Johan. De kweek is prima verlopen en van de 1e ronde zitten de meeste jongen sinds kort bij mij op de hokken. Zoals jullie zien allemaal kampioentjes (hopen we). Maar dat zal bij onze collega’s net zo zijn.

De doffers heb ik een 2 tal weken geleden los gehad, maar de rover heeft direct een bezoek gebracht. De 1e dag alles binnen, maar dag 2 miste er al eentje. Waar heb ik dat meer gehoord. Momenteel zitten vliegers een week bij elkaar en is het wachten op de eieren. Dan na een week weer scheiden en op weduwschap. En ik zeg tot de volgende update.

1e Update seizoen 2018

Sportvrienden en vriendinnen,

Van onze kant een 1e update m.b.t. het seizoen 2018, nadat de site is aangepast.

Binnenkort (1 febr) ga ik de vliegers scheiden en begin ik aan het seizoen 2018, kom ik weer uit de winterslaap zeg maar. Johan is al druk met de kwekers. De koppelingen staan op papier en heeft hij ze al voor gekoppeld om de kweek zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Johan zet de kwekers 19 februari bij elkaar en dan maar hopen, dat alles lekker vlot verloopt. En, nog belangrijker, dat we een stel kampioenen kweken. Dat de duiven er goed op staan, bleek vorige week wel tijdens onze regionale viertallenshow, met een 1e collectie in de vereniging en 5e overall en dat met overnachters.

Tot binnenkort met een volgende update.

Johan en Reini

Uitslag viertallenshow

uitslag regionale  viertallenshow pv de Eemsvliegers 19-01-2018
totaal uitslag  pnt verenigingsuitslag pnt
1 Tineke van der Molen 369.25 Kuilema-Groenbroek 368.25
2 A. Willems 368.75 K&M Houkes 367,75
3 Hilbrands & Zn 368.75 L.D. Huijzer 367,75
4 H.A. Koster 368.75
5 Kuilema-Groenbroek 368.25
6 Evert Antonides 367,75

1e Stukje Nieuws

Sportvrienden, vriendinnen,

Wij heten jullie van harte welkom op de website van Kuilema en Groenbroek comb. We proberen u een beetje inzicht te geven in wat wij doen om plezier te beleven aan onze manier van de duiven houden. Wij hebben al meerdere onderdelen ingevuld. Door op diverse onderdelen te klikken kunt u o.a. zien hoe deze combinatie is ontstaan. De duiven en van welke liefhebber. Als je op het ringnummer klikt van de duiven, krijg je de stamkaart te zien.  Bij prestaties staan wat tekst uitslagen van Reini en de kampioenschappen. De vluchtresultaten zullen in 2017 verschijnen.  Onder kop reportages zullen wat hokbezoeken komen en liefhebbers waar we duiven hebben gehaald.  Onder fotogalerij zijn de eerste foto’s geplaatst en kunt u de gezichten achter onze combinatie zien.  Verder onze hokken in Overschild en Wagenborgen. Bij de links staan enkele adressen vermeld van onze club pv de Eemsvliegers te Delfzijl. Verder ook van enkele topspelers waar we een band mee hebben. Mocht je  belang hebben bij jongen, dan verwijs ik u naar het kopje verkoop waar u een bericht kunt achterlaten. Mocht u nog vragen hebben kunt u contact met ons opnemen, het liefst via een van de mailadressen. We stellen het op prijs als u een bericht achterlaat in ons gastenboek. Laat ons weten wat jullie van de site vinden. Ook suggesties zijn van harte welkom.

Verder wensen we jullie veel kijkplezier op onze website.

Met vriendelijke sportgroeten,  Reini en Johan