Even voorstellen

Welkom op de website van de nieuwe combinatie Kuilema – Groenbroek.

Onze combinatie Kuilema & Groenbroek bestaat uit :  Reini Kuilema te Overschild waar de vlieghokken staan  en Johan Groenbroek te Wagenborgen waar de kweekhokken staan.

Reini heeft al duiven vanaf zijn 13e en Johan vanaf zijn 17e. We zijn beide begonnen met programma spel met wisselende resultaten. Toen Reini zijn kinderen zijn geboren is hij overgestapt op de overnacht vluchten. Hierdoor kon hij meer tijd vrijmaken voor het gezin en zijn 2e passie,  voetbal op zaterdagmiddag.  Johan heeft vroeger al overnacht gespeeld en gaat nu zijn oude passie weer oppakken. Samen met Reini een paar leuke resultaten neerzetten met kweken en spelen op de overnachtvluchten .

 reini  johan  vlieghokken
Reini Johan de Vlieghokken

Start van de combinatie

In 2016 is Reini een combinatie aangegaan met Tineke Middel, de vrouw van Johan, onder de naam Kuilema – Middel. Was dat niet gebeurt, had hij nu waarschijnlijk geen duiven meer gehad.  Zo zijn er in 2016 al 70 jongen gekweekt om mee te vliegen als combinatie. In 2017 komt aan deze combinatie echter alweer een eind. De reden, Richard Hilbrands waar Johan mee in combinatie vloog onder de naam (Comb Hilbrands – Groenbroek), maakte bekend dat hij wel met zijn zoon in combinatie wilde vliegen. Hierdoor hebben we toen besloten, dat Johan (ipv Tineke) nu in combinatie gaat met Reini op de overnacht. Alle kwekers van Reini zijn naar Wagenborgen gegaan. Samen met de overnachters die Johan nog had en enkele gerichte aankopen, proberen we deze  samen te smeden tot een sterke  stam duiven. Reini had voornamelijk duiven van Cees de Boer Stavoren en Jelle Outhuijse Harlingen. Johan had hier ook al wat nazaten  van, verder een paar Theelen duiven van Comb Bruinenberg Winschoten.  Dit jaar zijn er late jongen bijgehaald van Karel de Bruin Zwaagwesteinde en Hielko Postma Eenrum om te kruisen. Deze duiven en lijnen kunt u vinden onder stamopbouw op onze site. Wij zijn samen lid van de Eemsvliegers te Delfzijl,  wat ook een Nationaal inkorfcentra is. Samen met Oude Pekela hebben ze het Nationaal samenspel  DOP opgestart. Deze verenigingen, centra, meldingssites en diverse sites van liefhebbers kunt u zien bij links. Verder hebben we wat kwekers en vliegers staan onder duiven. Ons  spelsysteem en medische begeleiding kun je vinden bij liefhebbers. Bij interesse of vragen kunt u natuurlijk contact met ons opnemen onder contact.

P.s. het zal nog even duren om alles op deze site in te vullen en te verbeteren, heeft u suggesties of  aanvullingen,  wij horen het graag.

Reacties zijn gesloten.